Minder folie maar betere kwaliteit

Als pallets op transport gaan, worden ze vaak in folie gewikkeld om te zorgen dat er niets vanaf valt. Leverancier van transportverpakkingen Topa Verpakking vond dat veel van die folie wordt verspild. Daarom is nu een nieuwe soort van verpakking verkrijgbaar, de zogenaamde Fiber Film. Hiermee kunnen bedrijven volgens de producent de helft aan folie besparen.

topa-fiber-film

Fiber Film is een transparante rekfolie die versterkt is met horizontale fibers. Hierdoor is het goed rekbaar. Dat is belangrijk om het werk goed te kunnen doen. Om de folie om pallets te wikkelen, moet het goed uitgerekt worden. Als de folie er eenmaal omheen zit, krimpt het weer, waardoor de palletlading extra stevig vast zit. De nieuwe folie zou heel sterk zijn door unieke verdikkingen in het materiaal. Het kan dus tegen langdurige belasting.

Als voordelen van de nieuwe folie, noemt de producent het besparen op kosten en het feit dat de ontvanger van de lading minder afval heeft. Ook zou de folie makkelijker te wikkelen zijn, met minder belasting voor de werknemer.

Het testcentrum van Topa vergeleek het materiaal van Fiber Film met folie die normaal gesproken wordt gebruikt door middel van schok-, vibratie-,  en valexperimenten. De lichte Fiber Film folie maakte de pallets even stabiel als zwaardere folies. Voor pallets van 817 kg bleek 132,7 gram Fiber Film nodig, tegenover 263,2 gram gangbare folie. Dat komt neer op een besparing van 50 procent.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Nieuws

 
 

Deel dit