Nieuwe broek van oud materiaal

Het is de laatste tijd een trend geworden: hergebruik. De levenscyclus van producten wordt verlengd, doordat ze een andere functie krijgen. Ze worden gerecycled en komen in nieuwe producten terecht. Duurzame denimlabel Kuyichi speelt hier op in. Het merk vraagt aan consumenten om hun oude jeans in te leveren voor hergebruik.

Kuyichi komt uit Nederland. Dit voorjaar brengen ze duurzame concepten uit onder de naam Deposit Denim. Met de toegestuurde jeans worden alle broekspijpen verzameld en met nieuwe vezels en organisch katoen aangevuld. Hiermee maakt de producent vervolgens nieuwe garen, die voor jeans of t-shirts worden gebruikt.

m1nxecocq2tn

Met dit idee wil Kuyichi het eerste merk zijn dat nieuwe kleren maakt van hergebruikt materiaal. Directeur van sales bij Kuyichi Peter Schuitema: “Hiermee laten we zien dat dit unieke proces mogelijk is en hopen we een aanstekelijk voorbeeld te zijn voor anderen.

Er wordt enorm veel textiel weggegooid. In Europa gaat het over miljoenen kilo’s per jaar. Alleen al in Nederland is dat jaarlijks ruim 200 miljoen kilo. Slechts een kwart hiervan wordt gerecycled of weggegeven aan goede doelen en liefdadigheidsprojecten. Dat betekent dat er nog een wereld te winnen is.

Vanaf 23 mei kunnen consumenten hun oude jeans in ieder geval inleveren bij winkels die deelnemen aan het project van Kuyichi. Dat mogen broeken zijn van ieder willekeurig merk. Als beloning krijgen klanten dan tien euro korting op de aankoop van een nieuwe broek van Kuyichi.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in Nieuws

 
 

Deel dit